Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Καλό Καλοκαίρι!

Μια ακόμη σεζόν έχει φτάσει στο τέλος της. Διάφορες οι εντυπώσεις που μας αφήνουν και τα σίριαλ και οι εκπομπές. Κάποια από τα σίριαλ μας εξέπληξαν ευχάριστα και κάποια μας απογοήτευσαν.

Κατα τη γνώμη μου πάντα, το Κλειδί του Παραδείσου ήταν ένα από τα κορυφαία σε πολλές απόψεις σίριαλ με ένα σχετικά αναμενόμενο τέλος που μας άφησε μια γλυκιά αλλά και πικρή γεύση. Δόθηκε το τέλος που έπρεπε να δοθεί όσο και αν αυτό μας λυπεί.Παραθέτω λόγια από το σίρια σε προηγούμενο επεισόδιο :

"Ίσως ο παράδεισος να είναι διαφορετικός για τον καθένα από εμάς. Ίσως δεν είναι ένας τόπος για τις ζωες των νεκρών αλλά των ζωντανών. Ίσως παράδεισος είναι να ξέρεις ποιος είσαι , από που έρχεσαι και που πας .Ίσως παράδεισος είναι να ξέρεις τι νιώθεις και γιατί το νιώθεις. Ίσως παράδεισος είναι να ξέρεις ποιον αγαπάς. Όποιο και να είναι το Κλειδί του Παραδείσου, η πίστη ξεκλειδώνει την πόρτα ".

Συνεχίζοντας, τελείωσε και η Λόλα. Άντε να δούμε του χρόνου τι θα υπάρχει στη θέση της. Happy end , αφού και η Λόλα έμεινε στο τέλος και ο Λάλος. Δύσκολα τα γυρίσματα καθημερινών σίριαλ και σεβόμαστε πολύ τη δουλειά τους. Ευχάριστη έκπληξη ο Χρήστος Βασιλόπουλος στο ρόλο του Γρηγόρη.

Και μιας και μιλάμε για το κανάλι του Αμαρουσίου, έρχεται τον Ιανουάριο ο ταλαντούχος Χάρης Ρώμας με ένα πολλά υποσχόμενο σίριαλ πολύ ακριβής παραγωγής.

Η Πολυκατοικία συνεχίζεται βέβαια,αλλά μας κούρασαν οι αποχωρήσεις των ηθοποιών τους οποίους ελπίζουμε να ξαναδούμε. Τελικά, ο θυρωρός θα μείνει ή θα φύγει? Θα δούμε! Η επιτυχία του σίριαλ αυτού δεν ήταν έκλπηξη καθώς το σενάριο και η όλη ιδέα ήταν διαχρονική (Εμείς και Εμείς) και πετυχημένη.

Ο Λάκης ο Γλυκούλης συνεχίζεται αλλά δεν μπορώ να πω και πολλά αφού δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το σίριαλ και δεν το παρακολούθησα.

Ένα τέλος που δεν το φανταζόμασταν είχε η Λίτσα.com το οποίο ήταν happy end ή όχι? Κανείς δεν κατάλαβε. Οι δύο πρωταγωνιστές έμειναν μαζί στο τέλος. Μήπως πάει για του χρόνου? Δύσκολο σεναριακά θα είναι πάντως αυτό αλλά γι'αυτό είναι το μυαλό,για να κατεβάζει ιδέες.

Τα Σαράντα Κύματα είχαν ένα παραμυθένιο τέλος. Ανετα θα πήγαινε δεύτερη χρονιά το έργο πάντως. Ήταν από τα αγαπημένα μας φυσικά.

Κλασσικό τέλος στο Όλα στον αέρα αλλά αναμενόμενο και γνωστό στο Χαρά αγνοείται. Να πω την αλήθεια από το Χαρά μόνο το τελευταίο επεισόδιο είδα και πιστεύω οτι στην Ελλάδα έπρεπε να δοθεί ευχάριστο τέλος.

Για το Έχς ένα μυστικό, τι να πώ? Ευτυχώς που τελείωσε. Αναρωτιόμασταν τι αλλο θα έπρεπε δυστυχώς να δούμε. Η Αλίκη δεν ήταν αυτή. Τουλαχιστον για όλους εμάς η Αλίκη ήταν κάτι το ιδανικό και το υπέροχο. Πραγματικά μοναδική. Και έτσι θα είναι πάντα. Το ίδιο και ο Δημήτρης. Το ωραιότερο κινηματογραφικό και μη ζευγάρι που αγαπήθηκε όσο κανείς.

Την επόμενη χρονιά θα έχουμε δυδτυχώς λιγότερα σίριαλ.Εδώ θα είμαστε να τα σχολιάζουμε όλα.

Καλές βουτιές και καλή ξεκούραση!