Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Εντπώσεις λίγο πριν τα Χριστούγεννα...

Αλήθεια, ποιες σειρές μας αρέσουν μέχρι τώρα και πριν την είσοδο από τη νέα χρονιά των νέων?

Εμένα πάντως μου αρέσουν κάποιες όπως :

Λίτσα.com - Σταθερή αξία με τελευταίο επεισοδιο την άλλη Τεταρτη λόγω ποδοσφαιρικού αγώνα. Μια σειρά που πήρε το παράταση για λίγο ακόμα (Οκτώβρη Δεκέμβρη) λόγω της διαμαρτυρίας των τηλεθεατών για το πικρό καλοκαιρινό τέλος που είχε αλλά και φυσικά επειδή είχε πάει καλά. Ξέρουμε βέβαια ότι θα υπάρχει θετικό τέλος για τον Ηλία και τη Λίτσα αλλά και τη Γιώτα με τον βοηθό του Ηλία, με τη Μαρίνα και το Θωμά τι θα γίνει?

Κάρμα - Φοβερή σειρά , δυνατό καστ, ασυνήθιστη ωραία ιστορία, πρωτότυπο σενάριο, καλή παραγωγή, ισως γίνει καθημερινό. Στην αρχή ήταν να είναι καθημερινό, μετά το έβαλαν 2 μέρες με αποτέλεσμα να κυλάει αργά η ιστορία όμως μάλλον θα γίνει καθημερινό.

Η ζωή της άλλης - Δεν μας είχε συνιθίσει σε τέτοιους ρόλους η Ευδοκία Ρουμελιώτη, τα πάει μια χαρά όμως. Έκπληξη αποτελεί η πατριώτισσα μου από Λακωνία, Αθηνά Οικονομάκου και φυσικά χαιρόμαστε να βλέπουμε τον Όθωνα Μεταξά! Η Κάτια θα μπει στη φυλακή όπως μαθαίνουμε και θα μάθει ότι η Ξένια δεν είναι η εγγονή της. Μόνο να προχωρήσει λίγο γρήγορα επιτέλους το σενάριο το οποίο και φθ=υσικά όπως καταλαβαίνουμε είναι ξένο.

L.A.P.D - Πολυκατοικία - Δύο σειρές που βλέπω αλλά με έχουν απογοητεύσει φέτος, ειδικά η πρώτη. Δεν έχει στόρι και ενδιαφέρον πια. Η πολυκατοικία με τόσες αλλαγές στους ηθοποιούς αλλά και λιγότερα ενδιαφέροντα επεισόδια μας κάνει να μην την περιμένουμε πως και πως όπως παλιά. Και άλλες αλλαγές έρχονται,όπως η αποχώρηση του θυρωρού. Κρίμα , όχι πως μου άρεσε αλλά του ταίριαζε γάντι ο ρόλος του θυρωρού του Κουρούμπαλη και τον είχαμε συνηθίσει.

Αμάν πια...

Όπως ξέραμε και από το καλοκαίρι, φέτος υπάρχουν πολύ λιγότερες σειρές από ότι πέρσι. Και εντάξει λέμε, ας υπάρχουν λιγότερες (αν και είναι υπερβολικά λίγες) ώστε να μην κόβεται καμία πριν το τέλος της. Όμως το κανάλι του Αμαρουσίου όχι μόνο έκανε λιγότερες σειρές αλλά όπως μαθαίνουμε κόβει και τον Dr Ρούλη. Αμάν πια! Άμα δεν θέλανε τη σειρά ας μην την έκαναν από την αρχή. Προσωπικά δεν είδα ούτε ένα επεισόδιο της, αλλά δεν μπορώ να κόβουν τις σειρές μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν τηλεθέαση.

Δηλαδή, ήταν καλός ο Ρώμας όταν τους χάριζε επιτυχίες όπως Μεν και Δεν , Κωσταντίνου και Ελένης , Το καφέ της χαράς... και τώρα κόβουμε τη σειρά του?

Ακόμα, όταν ο Μανουσάκης έκανε τρελές επιτυχίες τον είχαμε στα όπα όπα και όταν έκανε μέτρια νούμερα με μία κατά την άποψη μου φοβερή σειρά το Φάρο, τότε τα ξεχνάμε όλα και πάει και αυτή η σειρά!

Τι να πω, αυτά δεν είναι λάθη ούτε σκηνοθετών ούτε σεναριογράφων ούτε ηθοποιών αλλά των υπευθύνων κάθε σταθμού που δεν μπορούν να διακρίνουν την πορεία κάθε σειράς από πριν ώστε να μην υπάρξουν μετά δυσάρεστες εκπλήξεις.Επιτέλους, εμείς που παρακολουθούμε τόσα χρόνια σειρές καταλαβαίνουμε πιο εύκολα την απήχηση που θα έχει κάθε μια στο κοινό!Και κάποιες φυσικά θα είχαν διαφορετική πορεία έαν πρόσεχαν ποια μέρα και ώρα τις έβαζαν.

Και τέλος, δηλαδή, τώρα που η τηλεόραση είναι γεμάτη εκπομπές και reality είναι καλύτερα??? Βαρεθήκαμε από το πρωί μέχρι το βράδυ να υπάρχουν τόσες εκπομπές! Δεν υπάρχει ώρα που να μην υπάρχει εκπομπή. Πρωινά, πρωινάδικα, μεσημεριανές, απογευματινές, βραδινές,reality... Δεν αντέχω άλλο! Για τα σίριαλ χαλάνε λεφτά αλλά για εκπομπές όχι , ε?