Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Τελειώνει η Λόλα το καλοκαίρι?

Όπως διαβάζουμε στο yupi.gr η σειρά Λόλα θα λάβει τέλος φέτος ολοκληρώνοντας τα επεισόδια γύρω στο καλοκαίρι και με μόνο μια σεζόν.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:
"Papi Ricky είναι ο τίτλος της νέας σειράς, τα δικαιώματα της οποίας έχει αποκτήσει ο ΑΝΤ1. Πληροφορίες λένε ότι το σίριαλ θα είναι το lead in που θα αντικαταστήσει τη Λόλα από τον επόμενο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για χιλιανό φορμάτ με ενδιαφέρουσα πλοκή, πολλή δράση και γέλιο."

Τα καθημερινά σίριαλ του Ant1 ,απο τα πιο παλιά μέχρι τα πιο καινούρια μας είχαν συνιθίσει σε παραπάνω από μια σεζόν.Μάλιστα μετά την επιτυχία της Λόλας ειδικά στα κοινά 15-45,πιστευαμε οτι θα πάει και του χρόνου.Ίσως όμως αυτό σεν μπορεί να γίνει εφικτό λόγω του εξωπραγματικού σεναρίου και της ιδέας στην οποία βασίζεται η σειρά.Ίσως με δεύτερη σεζόν να ήταν πολύ τραβηγμένο.

Θα δούμε τι θα γίνει,κανείς δεν ξέρει τι απόφαση θα πάρουν στο κανάλι.Ενδιαφέρον θα έχει όμως να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες εμφανίσεις και επιλογές της Αντας Λιβιτσάνου(Λόλα),η οποία είναι αδιαμφισβήτητα η έκπληξη της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: