Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

O Λάκης γίνεται...Ηλίας

Ο Ηλίας του 16ουΈνα από τα πιο αγαπημένα έργα των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου γραμμένο ακριβώς μισό αιώνα πριν(1958-2008) ,ξαναγεννιέται και μεταφέρεται στο σήμερα σε σκηνοθεσία Νίκου Ζαπατίνα και με ένα καστ εξαιρετικών ελλήνων ηθοποιών.



Πρέπει να σημειώσω πώς η ταινία αυτή δεν αποτελεί εκμοντερνισμό της ιστορίας με τον Κώστα Χατζηχρήστο αλλά έχει πολλά διαφορετικά στοιχεία.Στο σενάριο έχουν γίνει μικρές προσαρμογές στην σύγχρονη πραγματικότητα από την Κάτια Κισσονέργη, αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν οι συντελεστές "τα πάντα γύρω αλλάζουνε κι όλο τα ίδια μένουν".


Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν διστάζει να αναμετρηθεί με τον χαρακτηριστικό ρόλο του Κώστα Χατζηχρήστου στην ταινία, ενώ τον Θωμά θα υποδυθεί ο ταλαντούχος Θανάσης Τσαλταμπάσης.



Υπόθεση : Ο Ηλίας, ο Θωμάς και ο Βαγγέλης, τρία γκαρσόνια φίλοι, που οι υποχρεώσεις από δάνεια, κάρτες, ασφάλειες κλπ τους κυνηγούν καθημερινά, αποφασίζουν να κλέψουν τον κυρ-Λάμπρο, το αφεντικό του Βαγγέλη, ιδιοκτήτη καφετέριας, ενεχυροδανειστή και κλεπταποδόχο. Τη διάρρηξη θα την κάνει ο Θωμάς, ενώ ο Ηλίας, ντυμένος αστυφύλακας, θα φυλάει τσίλιες απ έξω.

Την ώρα που ο ψευτο-αστυφύλακας περιπολεί στον δρόμο, σ' ένα διπλανό σπίτι - χαρτοπαικτική λέσχη, γίνεται αντιληπτή η απώλεια ενός δακτυλιδιού και για την κλοπή κατηγορείται η υπηρέτρια. Ο Ηλίας καλείται να επέμβει και χωρίς να το καταλάβει αναλαμβάνει αστυνομικά καθήκοντα.

Στο Τμήμα της περιοχής όπου καταλήγουν, ο Ηλίας ισχυρίζεται ότι ανήκει στη δύναμη ενός άλλου αστυνομικού τμήματος, του 16ου και απλώς έτυχε να περνά από εκεί. Αλλά και ο Θωμάς θα συλληφθεί τυχαία και θα οδηγηθεί στο Τμήμα όπου ο Ηλίας θα καταφέρει να φέρει στην επιφάνεια την αλήθεια για την «κλοπή» αποδεικνύοντας την αθωότητα της κοπέλας. Θα καταφέρει επίσης να γίνουν γνωστές οι παρανομίες του αφεντικού του Βαγγέλη και να "αφεθεί" ελεύθερος ο Θωμάς...

Το πρώτο μεγάλο ελληνικό φίλμ της σεζόν είναι εδώ!

2 σχόλια:

Angel είπε...

Prepei na einai arketa kali i tainia. Akouga apo atoma pou eidan tin premiera oti i tainia einai opws tin eixan skino8etisei tote. Mpainei me argo ry8mo alla oso proxwraei ginetai akoma kalytera, me ta ali8ina xastoukia na peftoun vroxi. Akousa episis oti epeidi ta xastoukia itan arketa dynata to paidi ayto eprepe na kanei 2wra dialeimata gia na jeprijei to magoulo tu. Me tin prwti eykairia na mazeytume na pame na tin doume oles mazi e?

Eutuxia είπε...

nai fusika ,pame!m'aresoun oi nees elliikes tainies alla vevaia den exoun kamia sxesh me tis palies. Se polla sirial kai tainies exoun pragmatika xastoukia. Den to katalavainw!h texnologia exei proxwrhsei arketa wste na einai pseftika ta xastoukia kai na nomizoume oti einai alhthina.giati loipon den to kanoun etsi kai talaipwroun tous ithopoious?